woensdag 28 augustus 2019

Schilderen als 2e carriëre.


Paula Hondsmerk Art, landschap schilderij, luchten schilderen, De IJssel, De Sallandse Heuvelrug

Veel mensen zoals ik, hebben nooit hun passie kunnen volgen, doordat men te druk was met werk om een inkomen te hebben, kinderen, etc. Als je dan ouder bent en minder verplichtingen hebt, ga je erover nadenken wat je allemaal nog wilt doen of niet doen in je leven.
In ieder geval iets van jezelf, een 2e carriëre beginnen, met een duidelijk doel of gewoon verder leven en maar zien. Het maakt niet uit, als je het maar met jezelf eens bent.

Mijn werk was oa. het schilderen van portretten in opdracht van honden en paarden, meestal in pastel. Dus toen de tijd kwam dat ik meer tijd en mogelijkheden kreeg, heb ik mijn oude liefde het landschapschilderen weer opgepakt. Het geeft me een gevoel van vrijheid om autonoom kunstenaar te zijn.
luchten, wolken, luchten schilderen, wolken schilderen, olieverf, De HolterbergGeinspireerd zijn door de prachtige IJsselvallei, zo afwisselend met de rivier, het coulisselandschap en de Sallandse heuvelrug met zijn bos en heidevelden.
Vooral de lucht, steeds anders, ongrijpbaar is een uitdaging om in essentie vast te leggen.

Het schilderen maakt mij en vele mensen gelukkig, het is ook iets wat alleen de mens doet sinds het begin van zijn bestaan.
Alles is op dit gebied ook mogelijk, neem v. Gogh, hij heeft, zonder academische opleiding in 10 jaar zijn perfectie bereikt.

Het is door internet ook veel makkelijker je kunst naar buiten te brengen, maar dat vergt wel veel inzet.

Een leerling van mij, al over de negentig, heeft een prachtig levensmotto, ik citeer zijn woorden:
"Er waren twee mogelijkheden of achter de geraniums gaan zitten, maar die heb ik niet, of actief bezig gaan".
Dus hij wandelt, schildert, geeft kookles, exposeert overal heeft een website, teveel om op te noemen. Wat hij kan doen, doet hij.

Zijn woorden houd ik altijd in gedachten, ze geven me moed om door te gaan en mijn doel te volgen, ongeacht de bereikbaarheid ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.