zaterdag 1 juni 2024

Pleinair

 Het buitenseizoen is weer begonnen en alleen al het in de natuur zitten met alle geluiden van vogels, de wind, zoemende insecten als toegift, is het heerlijk om te schetsen en schilderen.

Als je buiten zit, heb je geen kant en klaar plaatje voor je en moet je zelf een onderwerp uit al die honderden mogelijkheden zoeken. Het is heel moeilijk om niet overweldigd te worden en alles te willen.

Bv je zit bij een weiland koeien, dan moet je dus vrij snel een schets maken voor ze weer weglopen. Ook kijken ze alle kanten op en zie je steeds andere lijnen. Dat is altijd moeilijk. Maar neem het zoals het komt en leer ervan

Waterbuffels-schets

Neem ook voldoende foto's om thuis nog wat te oefenen. Dat komt volgende keer weer van pas. 

Om thuis te oefenen moet je iedere dag 15 minuten schetsen, als je snel vooruit wilt gaan. Ook het maken van kleine schetsjes met potlood en pen, die je dan invult met wat aquarel hoeft niet veel tijd te kosten. De mislukte schetsjes bewaar je om te zien hoe je vooruit gaat. 

Bv je neemt 15 minuten voor een schetsje ongeveer formaat 15/18 en vult dit de volgende dag in met wat aquarelverf. Wil je werken met aquarel dan raad ik wel 300 grams aquarelpapier aan. Dit hoef je niet op te spannen. 

Het kan onder de koffie. 

Palthetoren-Haarle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.